Kela on lyhenne sanasta Kansaneläkelaitos. Kela maksaa rahallista tukea vähävaraisille eli ihmisille, joilla on vain hyvin vähän rahaa elämiseen. Jotkut Kelan tuet, kuten lapsilisä tai vanhempainraha, ovat tarkoitettu kaikille. Kelan tukia täytyy hakea Kelasta sähköisellä lomakkeella tai paperilomakkeella, jonka saat Kelan toimistoista. Työttömille Kela maksaa työttömyystukea. Jos hoidat kotona pientä lastasi, Kela voi maksaa sinulle esim. vanhempainrahaa. Muita hyviä tukia ovat esim. opintotuki ja asumistuki.

Kelan tukien tarkoituksena on auttaa ihmistä väliaikaisesti, kunnes hän löytää työtä. Tukien määrä vaihtelee ja riippuu ihmisen elämäntilanteesta. Mitään tukea ei saa automaattisesti vaan niitä pitää hakea.

Asioi kätevästi verkossa! Hakemukset ovat perillä heti, ja liitteetkin voit lähettää kuvina. Tarvitset vain pankkitunnuksen päästäksesi verkkoasiointiin. Lisätietoa https://www.kela.fi/asiointi

Muista! Kun Kela hyväksyy hakemuksesi, joudut yleensä odottamaan tukirahoja vähän aikaa, ennen kuin ne tulevat tilillesi.