Arkiruokaa

Arkiruokaa

Nakkikastike

4 annosta

nokare voita
1 pkt nakkeja
1½ prk Crême fraiche
½ rkl sinappia
2 rkl ketsuppia
1 rkl soijakastiketta
suolaa
pippuria
persiljaa

1. Viipaloi nakit ja paista hetki pannulla voissa
2. Lisää ranskankerma
3. Mausta sinapilla, ketsupilla, soijakastikkeella, pippurilla ja tarvittaessa suolalla.
4. Lisää pinnalle persilja ja paista hetki
Tarjoile perunan kanssa. (Soijakastike ei ole pakollinen)
Arkiruokaa

Tonnikala lasagne

4 annosta

1-2 sipulia
2 prk tomaattimurskaa
oregano
basilika
mustapippuri
2 prk tonnikalaa
2 prk ruokakermaa
1 dl maitoa
9 kpl lasagnelevyjä
1-2 dl juustoraastetta

1. Pilko sipuli pieneksi ja paista hetki pannulla.
2. Lisää sipulien joukkoon tomaattimurska ja mausteet.
3. Anna kiehua hetki
4. Lisää maito, tonnikala ja ruokakerma.
5. Lado vuokaan kerros kastiketta ja levyjä.
6. Laita lopuksi päälle juustoraaste

Paista uunin keksiosassa 170 asteessa, noin 40 minuuttia
Tonnikalan voi korvata muulla lihalla tai kasviksilla.
Arkiruokaa

Makaronilaatikko

4 annosta

400 g jauhelihaa
1 kpl sipulia
250 g makaronia
4 dl maitoa
3 kananmunaa
100 g juustoraastetta
1 tl mustapippuria
½ palaa lihaliemikuutioita

1. Kypsennä makaroni paketin ohjeen mukaan.
2. Kuori ja pilko sipuli
3. Ruskista sipulia voissa pannulla ja lisää jauheliha ja lihaliemi. Kypsennä
4. Lisää mustapippuri
5. Kaada keitetyt ja valutetut makaronit jauhelihan sekaan vuokaan.
6. Sekoita muna ja maito eri astiassa ja lisää joukkoon
7. Lisää juustoraaste päälle

Paista 200 asteessa 30-60 minuuttia
Arkiruokaa

Makaronisalaatti

6 annosta

Ainekset
200 g makaronia
1 kpl tuore paprika
200 g suolakurkkua
½ kurkkua
150g fetaa

Kermaviilikastike

1 prk kermaviili
½ tl mustapippuria, rouhittu
basilikaa
ruohosipulia

1. Laita kattilallinen vettä kiehumaan.
2. Pilko paprika, suolakurkku ja kurkku kuutioiksi.
3. Keitä makaronit pussin ohjeen mukaan kypsäksi.
4. Kun makaronit ovat kypsiä, siivilöi ja huuhtele kylmällä vedellä.
5. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Kermaviilikastike

1. Sekoita kermaviiliin mustapippuri, pilkottu basilika ja ruohosipuli.
Arkiruokaa

Jauhelihakeitto

4 annosta

6-8kpl perunoita
400 g jauhelihaa
1 kpl sipuli
200 g keittojuureksia (pakaste)
1 kpl lihaliemikuutio
1 l vettä
10 kokonaista mustapippuria
1 tl suolaa
persiljaa

1. Mittaa kattilaan vesi, laita sinne kuoritut ja tasakokoisiksi pilkotut perunat kiehumaan.
2. Kuori ja silppua sipuli. Kuullota sitä paistinpannulla nokareessa voita. Lisää pannulle jauheliha ja ruskista se.
3. Lisää jauheliha ja lihaliemikuutio perunoiden joukkoon kattilaan.
4. Kun vesi alkaa kiehua, lisää joukkoon myös keittojuurekset. Kun keitto alkaa kiehua uudelleen, pienennä levyn lämpöä hieman ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
5. Lisää keiton joukkoon lopuksi pieni kourallinen silputtua persiljaa.