Kun hätä on suuri, etkä tiedä, mistä saisit apua ja tukea juuri tässä ja nyt, nämä sivustot ja palvelut auttavat sinua hädän keskellä.

Nuorten elämä – sivustolta löydät monia erilaisia auttavia kanavia juuri sinulle.

Klikkaa alla olevaa linkkiä ja näet lisää vaihtoehtoja!
Nuorten elämä - Tuki- ja kriisipalvelut.Tietoa masennuksesta

Masennus voi tarkoittaa monia asioita. Masennus-sanalla viitataan tunnetilaan sekä mielenterveyden häiriöön.

Masennukseksi voidaan kutsua aika nopeasti ohimenevää pahaa oloa, eli elämään normaalisti kuuluvan pettymyksen, väsymyksen, alakuloisuuden ja surullisuuden tunteita. Nämä tunteet auttavat yleensä ihmisiä muuttumaan ja kehittymään eikä niiden kohtaamiseen tarvita hoitoa.

Mutta joskus masennuksella tarkoitetaan masentunutta mielialaa, joka voi kestää päivistä kuukausiin ilman että siihen liittyy muita elämää vaikeuttavia oireita. Ohimenevää, esim. pettymyksen tuoma paha olo ja masentunut mieliala eivät ole mielenterveyden häiriöitä, niiden kokeminen ei ole sairautta eikä niitä hoideta sellaisena.

Kun tarvitset läsnäolevan aikuisen apua ota yhteyttä Etsiviin!Seutukunnallisen Etsivätyön toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen ja on nuorella täysin luottamuksellista. Nuori voi ottaa yhteyttä työntekijään soittamalla, tekstiviestillä, sähköpostilla, Facebookin kautta tai tulemalla tapaamaan etsiviä ICT-Centeriin. Lisäksi kuka tahansa, jolla on huoli nuoren hyvinvoinnista voi ottaa yhteyttä. Olipa hän sitten oma lapsi, sukulaislapsi, naapuri tai ystävä. Lue lisää Etsivä nuorisotyö -sivuiltamme.

Kannattaa käydä tutustumassa myös Kankaanpäässä sijaitsevan Mielenterveys- ja päihdepalvelukeskus Tähden esitteeseen alla olevan linkin kautta.

Mielenterveys- ja päihdepalvelukeskus
-> Tähti - esite pdf.

PoSan mielenterveys- ja päihdekeskus TÄHTI
Tähden vastaanotto, Taipaleenkatu 1, 38700 Kankaanpää
puhelinaika ma-pe klo 11.30–12.00 puh. 040 652 4200


Kankaanpään Nuorisopsykiatrian poliklinikkaSe sijaitsee Kankaanpään mielenterveyskeskuksessa. Osoite on Tapalankatu 20, 38700 Kankaanpää terveyskeskuksen 2. kerros ja puhelinnumero on 02 627 4300.

Kankaanpään Nuorisopsykiatrian poliklinikka on suunnattu 13–22-vuotiaille nuorille. Jos podet esimerkiksi ahdistuneisuutta, masentuneisuutta, itsetuhoisuutta tai sinulla on syömiseen liittyviä ongelmia, poliklinikalta saat apua. Tarvitset vain lääkärin kirjoittaman lähetteen, kun saavut poliklinikalle. Koko henkilökuntaa sitoo vaitiolovelvollisuus, joten voit kertoa asioistasi henkilökunnalle luottamuksellisesti. Aukioloajat maanantaista torstaihin kello 8.00–15.15 sekä perjantaisin kello 8.00–15.00.

Kankaanpään psykiatrian poliklinikka vastaa oman alueensa aikuisväestön psykiatrisesta erikoissairaanhoidosta. Siihen alueeseen kuuluvat Honkajoki, Jämijärvi, Kankaanpää, Karvia, Pomarkku ja Siikainen. He toimivat yhteistyössä alueen kuntien perusterveydenhuollon ja sosiaalitoimen kanssa. Poliklinikka sijaitsee samassa paikassa kuin nuorisopsykiatrian poliklinikka ja heidät tavoittaa myös samasta numerosta sekä samoissa aukioloajoissa.

Pääset poliklinikalle asiakkaaksi lähetteellä, jonka lääkäri on kirjoittanut. Lähetteen voit saada alueen terveyskeskuksista, työterveyshuollosta tai yksityisestä terveydenhuollosta. Psykiatrian poliklinikalla käynti on ilmainen. Lisätietoja potilasmaksuista saat tästä linkistä.


Kankaanpään A-kotiKankaanpään A-koti tarjoaa yhteisöllistä päihdekuntoutusta miehille, naisille ja perheille. Kuntoutukseen tukea saa A-kodin yhteisöstä, jossa jokaisella kuntoutujalla on oma paikkansa. Asiakkaat tulevat A-kotiin opettelemaan uuden elämäntavan.

Katso lisää www.vakry.fi/a-koti.


AA-ryhmätJos juominen aiheuttaa ongelmia, AA-ryhmät voivat olla sinulle avuksi.

AA on miesten ja naisten toveriseura, jossa he jakavat keskenään kokemuksensa, voimansa ja toivonsa voidakseen ratkaista yhteisen ongelmansa sekä auttaakseen toisia tervehtymään alkoholismista. Ainoa jäseneksi pääsyn vaatimus on halu lopettaa juominen.
AA:ssa ei ole mitään velvoitteita eikä jäsenmaksuja, siellä toimtaan omavaraisina omien vapaaehtoisten avustusten pohjalla. AA ei ole liittoutunut minkään aatteellisen, uskonnollisen tai poliittisen suuntauksen, järjestön tai laitoksen kanssa. Se ei myöskään halua ottaa kantaa mihinkään kiistakysymykseen, eikä asettua enempää puolustamaan kuin vastustamaan mitään. Ainoa päämäärä on pysyä raittiina ja auttaa toisia alkoholisteja saavuttamaan raittius.

Lue lisää www.aa.fi.

KANKAANPÄÄN AA-RYHMÄ
Lauantaisin klo 12
Osoite: Torikatu 2, 38700 Kankaanpää

KANKAANPÄÄN AA-SOIHTURYHMÄ
Maanantaisin ja perjantaisin klo 19
Osoite: Torikatu 2, 38700 Kankaanpää

KARVIAN AA-RYHMÄ
Tiistaisin klo 18 (ovet aukeavat klo 17:30)
puh. Hannu 0453292599
Osoite: Kylä-Karviantie 17, 39930 Karvia, kunnantalon pohjoinen sisäänkäynti