Katso täältä paikkakuntasi retkeilykohteet!Honkajoki- Honkajoen kunta tarjoaa mm. museoita ja kauniin luontopolunJämijärvi- Jämijärven kunnan sivuilta löydät paljon erilaista tekemistä ja nähtävää mm. Uhrilähde, luontohavaintotorni ja uintimahdollisuus harjusta pulppuavassa vedessä


- Jämikeskus tarjoaa maastopyöräilyä, frisbeegolfia, mönkijäsafari, puistoshakkia ja monen monta muuta hassun hauskaa puuhaa!Kankaanpää- Korvajärven luontopolku ja bongaustorni.


- Patikointia ja erävaellusta Hämeenkankaalla.


- Lukuisten muuttolintujen bongausalue ja mm. kalasääsken pesimispaikkana tunnettu Vihteljärvi-Niemenkylä ja Viheräperä.Karvia- Alkkianvuorella on metsästys, kalastus, sienestys ja marjastus mahdollisuudet. Alkkianvuorella pääsee patikoimaan jyrkkäpiirteisessä maastossa ja katselemaan nähtävyyksiä muinaisen merenrannan rantakivikoista ja valtavista siirtolohkareista.


- Kauhanevan-Pohjankankaan kansallispuistossa lintubongausta, nähtävyyksiä ja näköaloja mm. Katikankanjoni. Katso myös puiston retkipaketti ja lintubongausretki.


- Hämeenkyröstä Kauhajoelle kulkeva Kyrönkankaantie on keskiaikainen valtaväylä ja sen varrelta löytyy useita nähtävyyksiä ja luonnonmukaisia maisemia. Se on nykyään erinomainen vaelluskohde ja sitä voi käyttää myös pyöräilyreittinä. Kyrönkankaantiellä voi käydä myös opastetulla Kievarin kierroksella.


- Patikointi ja kalastuskohteet Kantinkoski ja Koriakenttä.


- Luontopolku Kärpäsnevan lintutornille.Siikainen- Hirvijärveltä löytyy metsästys ja kalastus mahdollisuudet ja paljon nähtävää myös luonnossa liikkujalle, sekä Westergårdin aittamuseo. Hirvijärvellä Myllykosken alueella voi nähdä myös majavia.


- Katselmankallion luontotornilla voi bongailla lintuja ja myös muita eläimiä. Retkeilijöiden käytettävissä on autiotupa, laavu, nuotiopaikka ja puucee. Alueelle voi varata myös opastettuja hiihto- tai patikointiretkiä.


- Sammin kylästä löydät useita luontonähtävyyksiä ja tunnetun Sammin Ratsutilan, josta löytyy ratsastusleirejä, illanviettoja ja se on myös hyvä paikka häiden ym. juhlien järjestämiseen.


- Otamolta löytyy Otamontien lähde ja luonnonsuojelualue. Lähistöllä on myös Kurikanniskan uimaranta, jossa voi myös veneillä ja kalastaa. Vanhatalon tilalla voi käydä ihastelemassa käsitöitä ja arvokkaita rakennuksia. Siellä on myös Heikinkartano ja sen tiloja voi vuokrata erilaisiin tilaisuuksiin.


- Siikaisista löytyy myös Pyntäisten luontokuvauspaikka, Tamppukallion ja Itäjärven lintutornit, Pappilanniemen luontopolku ja useita laavu ja kotapaikkoja. Katso lisää Matkailijan Siikaisista.  Katso myös koko alueen kattavat Karvianjoen melontareitit. Merelle asti kulkeva reitti on jopa 170 km pitkä.