Opintotuki

Hae opintotukea heti, kun olet saanut ilmoituksen valituksi tulemisesta.
Hae opintotukea Kelan asiointisivuilta tästä linkistä. Asiointipalveluun tarvitset nettipankkitunnukset tai mobiilivarmenteen.

Voit hakea Kelasta opintotukea, jos olet opiskelijana näissä kouluissa: lukio, ammattikoulu, yliopisto, ammattikorkeakoulu, lukion ja ammattikoulun valmentava koulu. Peruskoulun opiskelijat eivät saa opintotukea.

Opintotuessa on kolme erilaista osaa: opintoraha, asumistuki ja opintolaina. Opintotuen määrä riippuu siitä, missä opiskelet ja missä asut. Opintotukeen vaikuttaa myös se, onko sinulla lapsia. Opintolaina on rahaa, jonka voit lainata pankista opiskelusi aikana, mutta sitä ei ole pakko ottaa. Jos itse haluat opintolainaa, sinun täytyy erikseen hakea lainaa pankista. Kun valmistut koulusta, sinun täytyy maksaa laina takaisin. Opintolainan ottamisen yhteydessä voit sopia pankissa tulevista maksueristä.

Voit korkeakoulun opiskelijana saada myös Kelalta ateriatukea Kelan ateriatuessa mukana olevista ravintoloista. Ateriatuki on peräti 1,94€ per ateria, saat ateriatukea vain yhteen ateriaan päivässä. Saat tuen ravintoloissa näyttämällä voimassa olevan opiskelijakorttisi. Jos sinulla ei ole opiskelijakorttia, mutta suoritat tukeen oikeuttavia opintoja, saat korkeakoulustasi Kelan ateriatukikortin. Lisätietoa https://www.kela.fi/ateriatuki

Miten haen opintotukea? Katso pikainen video siitä miten opintotukea haetaan.Muista, että opintotukea voit hakea myös kätevästi netissä. Tässä vielä kinkki Kelan ohjeisiin verkossa täytettävään opintotukihakemukseen. Lisätietoa opintotuesta tästä linkistä.

Opiskelijat siirtyivät 1.8.2017 alkaen yleiseen asumistukeen. Arvioi asumistukesi määrä kätevästi asumistukilaskurilla.

Kelalla on myös oma Facebook-sivu koskien opintotukea. KELA - Opintotuki Kannattaa myös käydä tustumassa Kelan opiskelija sivulle, josta löydät mm. opiskelijan pikaoppaan, joka kertoo selkeästi sinulle ajankohtaiset etuudet.

Lisätietoa opintolainasta voit käydä lukemassa Kelan sivuilta.