Peruskoulun jälkeen voit hakea toisen asteen oppilaitokseen eli lukioon tai ammatilliseen oppilaitokseen.
Ammatillisessa koulutuksessa suoritetaan ammatillinen perustutkinto. Ammatillisessa oppilaitoksessa opiskeleva voi suorittaa myös kaksoistutkinnon opiskelemalla ammattiopintojen lisäksi lukion kursseja ja osallistumalla ylioppilastutkintokokeisiin. Kaksoistutkinnon suorittanut saa ammatillisen perustutkinnon ja ylioppilastutkinnon, mutta ei lukion päättötodistusta.

Ammatillisia perustutkintoja on tarjolla eri koulutusaloilla. Peruskoulun tai lukion päättävä nuori hakee ensisijaisesti yhteishaussa, joka järjestetään keväisin ja syksyisin. Kevään hakuun sisältyy suurin osa koulutuksista, kun syksyn haussa on mukana huomattavasti vähemmän koulutuksia ja koulutusaloja.

Lähin ammatillinen oppilaitos on Kankaanpään Sataedu, joka sijaitsee osoitteessa Kuninkaanlähteenkatu 14:ssa. Sataedu Kankaanpää tarjoaa sinulle monia eri mahdollisuuksia ja ammatteja joista valita itsellesi se sopivin.

Toinen Kankaanpään toimipiste sijaitsee Toimenkatu 2:ssa. Sataedu Kankaanpään Toimenkadun toimipiste on keskittynyt rakennus- ja kiinteistöalan aikuiskoulutukseen.