Aamupala
Kaurapuuropannukakku
2 annosta1 dl kaurajauhoa
1½ dl vehnäjauhoa
1 rkl sokeria
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1½ rkl voita (sulatettuna)
2½ dl maitoa
1½dl kylmää kaurapuuroa
½rkl hunajaa
1kpl kananmunaa
1. Sekoita kuivat aineet keskenään
2. Toisessa kulhossa vatkaa pallovispilällä sekaisin voisula, maito, kaurapuuro, hunaja ja munat.
3. Kääntele kostea seos kevyesti kuivien joukkoon ja sekoita sekaisin, varo vaivaamasta taikinaan sitkoa.
4. Kuumenna lettupannu ja paista voissa taikinasta molemmin puolin kauniin kullanruskeita pannukakkusia.
Tarjoile heti vaahterasiirapin ja hillon kera.
Kaurapuuro
2 annosta5 dl maitoa tai vettä
2½ dl kaurahiutaleita
suolaa
1 kourallinen marjoja
1. Kuumenna maito tai vesi kiehuvaksi kattilassa.
2. Lisää joukkoon kaurahiutaleet ja ripaus suolaa.
3. Keitä puuroa samalla sekoittaen noin 5 minuuttia.
4. Ota kattila pois levyltä, kun puuro on kypsää.
Lisää marjat joukkoon ja nauti!
Omeletti
2 annosta4kpl kananmunaa
½dl vettä
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
1-2 dl juustoraastetta
1. Vatkaa keskenään kananmunat, vesi, suola ja mustapippuri.
2. Lisää haluamasi täytteet ja juustoraaste.
3. Paista miedolla lämmöllä, kunnes munakas on kypsää.