Kansalaisille suunnattu koronavirustietoa sisältävä digipalvelu on avattu!

Hyvä minä – Nuortennetti
3.3.2020
Tänä vuonna 18 täyttävä – saitko postia Puolustusvoimilta? Katso toimintaohjeet
19.3.2020
Hyvä minä – Nuortennetti
3.3.2020
Tänä vuonna 18 täyttävä – saitko postia Puolustusvoimilta? Katso toimintaohjeet
19.3.2020

Koronavirustietoa sisältävä digipalvelu avattu

Marinin hallitus päätti 12. maaliskuuta, että Suomessa otetaan käyttöön kansalaisille suunnattu koronavirustietoa sisältävä digipalvelu. Sähköiseen Omaolo.fi -verkkopalveluun on avattu uuden koronaviruksen aiheuttaman covid-19-taudin oirearviokysely.

Digipalvelun tavoite on vahvistaa kansalaisten monikanavaista neuvontaa uudesta koronaviruksesta. Palvelu on käytettävissä internet-selaimella tietokoneella ja älypuhelimella.

SoteDigi Oy:n yhteistyössä Kustannus Oy Duodecimin ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kanssa toteuttaman palvelun avulla on mahdollista tehdä sähköinen hoidontarpeen arviointi ja saada arvioinnin tuloksen perusteella tarvittava ohjaus hoitoon, jos ihmisellä on epäily koronavirustartunnasta.

Koronavirustaudin oirearvio on saatavilla kaikille Suomen asukkaille, suomeksi ja ruotsiksi. Sähköinen oirearvio mahdollistaa yhdenvertaisen palvelun ajasta ja asuinpaikasta riippumatta.

​​Oirearviokyselyn toimintasuositukset ovat kansallisia ja niitä on täydennetty paikallisilla ohjeistuksilla, kun yhteydenotto ammattihenkilöön on tarpeen.

Omaolo-palvelusta saa oirearvion lisäksi luotettavaa ja ajantasaista informaatiota, joka vähentää asukkaiden huolta tartunnasta silloin, kun se on aiheeton. Samalla palvelu helpottaa ammattihenkilöiden työkuormaa ja puhelinruuhkaa.

Lisätietoa Sosiaali-ja terveysministeriön sivuilta.