Hyvä some käyttäytyminen?

PITCHAUS???
28.8.2017
VT-sanomat
1.11.2017
Oletko koskaan miettinyt mitä hyvä some käyttäytyminen on? Onko se sitä, että saamme kirjoittaa ja julkaista nettiin mitä ikinä lystäämme? Jokaisella meistä on sananvapaus. Sananvapaus tarkoittaa, että jokaisella on oikeus ilmaista, julkistaa ja vastaanottaa tietoa, ajatuksia ja mielipiteitä kenenkään ennalta estämättä. Se tuo mukanaan vastuun sanotusta: sananvapautta voi käyttää myös väärin. Lukekaa alla olevat säännöt sillä ne ovat tarkoitettu jokaisen ohjenuoraksi oikeaan toimintaan sosiaalisessa mediassa.

ÄLÄ KIUSAA

Kerro, jos sinua kiusataan, jotta asiaan pästään puuttumaan hyvissä ajoin. Älä kiusaa muita!

NOUDATA LAKIA

Muista vaitiolovelvollisuus ja tekijänoikeudet. Kysy kuvissa ja videoissa olevilta henkilöiltä lupa niiden julkaisemiseen.

KUNNIOITA TOISTA MYÖS VERKOSSA

Muista hyvät käytöstavat myös netissä. Älä loukkaa ketään, kuuntele ja ole asiallinen ollessasi eri mieltä.

ILMIANNA EPÄILYTTÄVÄT SIVUT

Puutu rohkeasti halveksuntaan. Ilmianna loukkaavat ja asiaan kuulumattomat materiaalit.

OLE VAROVAINEN HENKILÖKOHTAISTEN TIETOJEN ANTAMISESSA

Älä anna tuntemattomalle henkilölle tai henkilölle jonka olet tuntenut vain vähän aikaa henkilökohtaisia tietojasi. Henkilökohtaisia tietojasi ovat: koko nimi, puhelinnumero, salasana, osoite, syntymäaika, henkilökohtaiset kuvat ja pankkitilinumero sekä pankkitunnukset.

VARMISTA, ETTÄ TEKEMIESI LINKKIEN TAKANA OLEVA TIETO ON ASIALLISTA

Älä levitä asiatonta tai luvatonta materiaalia. Äläkä levitä huonoa käytöstä. Muista, että jakamasi asiat toimivat myös esimerkkinä muille.

ÄLÄ PROVOSOI

Omia kantoja esittäessä on lupa olla kärkevä, mutta turhaan provosoimalla tai provosoitumalla syöt vain omaa uskottavuuttasi.