Au pair – Lastenhoitajana ulkomailla

LIDL hakee kesätyöntekijöitä!
13.2.2019
CombiFlow -ulkoilutapahtuma Kankaanpäässä
12.3.2019
LIDL hakee kesätyöntekijöitä!
13.2.2019
CombiFlow -ulkoilutapahtuma Kankaanpäässä
12.3.2019
Kiinnostaako tienata rahaa samalla kun matkustelee? Au pairina sinulla on mahdollisuus teinata rahaa töitä tekemällä ja samalla kartuttaa kansainvälistä kokemustasi ja kielitaitoasi. Au pairina työnskentyly tarkoittaa asumista ulkomailla paikallisessa perheessä ja sen arkeen osallistumista. Työtehtävät liittyvät kotiaskareisiin ja lastenhoitoon. Vastineeksi tekemästäsi työstä isäntäperheet tarjoavat au pairille oman huoneen, ateriat sekä kuukausittaisen taskurahan. Työajat ovat 30-45 tuntia viikossa, eli aikalailla normaali Suomen työviikko, riippuen kohdemaasta ja vapaapäiviä on vähintään yksi viikossa. Aupair- jakso kestää 6 kuukaudesta yhteen vuoteen.

Au pairiksi lähteminen ei edellytä mitään tiettyä koulutusta tai ammattitaitoa, mutta aiempi kokemus lastenhoidosta on kuitenkin monissa ohjelmissa välttämätön. Yhdysvalloissa edellytetään myös ajokorttia. Ikähaarukka au paireilla on yleensä 18-30 vuotta. Vaihtelee kuitenkin ohjelmittain minkä ikäisiä haetaan. Au pair -ohjelmiin haetaan yleensä vain nuoria naisia, mutta joissakin maissa myös nuoria miehiä.

Kielikurssimahdollisuuskin yleensä löytyy kohdemaassa. Joissakin ohjelmissa jopa isäntäperhe maksaa kielikurssin. Samalla alueella työskentelevät au pairit järjestävät yleensä tapaamisia ja yhteistä toimintaa vapaa-ajallaan. Nämä ovat loistava tapa saada vertaistukea ja tutustua ihmisiin sekä muihin kulttuureihin.

Lähteäkö itsenäisesti vai välitystoimiston kautta? Välitystoimistot auttavat lähtijää käytännönjärjestelyissä ja tarjoavat tukea ongelmatilanteissa. Jos lähdet itsenäisesti joudut hankkimaan isäntäperheen itse sekä huolehtimaan tarvittavista sopimuksista ja maahanmuuttoon liittyvistä lupa-asioista itsenäisesti. Ongelmatilanteissa välitystoimiston apu ei ole saatavilla. Joten luultavasti on helpompaa ja huolettomampaa käyttää välitystoimiston palveluita kuin huolehtia kaikesta itse. On kuitenkin hyvä olla aina valppaana sopimuksia kirjoittaessa. Muista myös vertailla toimistojen tarjontaa, hintoja ja ehtoja, jos päätät käyttää välitystoimistoa.

Au pairien blogeja voit lukea Cultural Care Au Pair -sivulta.

Välitysorganisaatioita löytyy monia! Tässä muutama tutustumisen arvoinen:
Allianssi on Työministeriön nimittämä au pair -toimintaa koordinoiva taho Suomessa, tällä hetkellä vaihtoehtomaina on Kiina ja Uusi-Seelanti
Cultural Care Au Pair -organisaation kautta 18-26 -vuotiaat voivat lähteä au pairiksi Yhdysvaltoihin
EurAuPair tarjoaa mahdollisuuksia Euroopassa ja Yhdysvalloissa
Güetegemeinchaft Au Pair välittä au pair -työta Saksassa
Nordic Nannies välittää suomalaisia au paireja ulkomaille
Ultima Travel -organisaation kautta voi lähteä au pairiksi Yhdysvaltoihin, Iso-Britanniaan, Saksaan ja Ranksaan

Lue lisää International Au Pair Association (IAPA) -sivuilta!